Mi lett jobb?

Az Élményakadémia blogja

Pontosan mi történik az ALAP!Táborban?

Egy hét önfeledt gyermekkor – idén is megvalósult az Alap!Tábor és mi szervezők párás szemmel figyelhettük, ahogyan a hétköznapi nehézségeket hátrahagyva, nevetve, igazán gyerekként játszanak olyan családon kívül nevelkedő gyermekek is, akik nagyon rossz lelki állapotban érkeztek, de azok is, akik már nagyon kamaszodnak, vagy éppen igyekeznek nagyobbnak, idősebbnek tűnni a valós koruknál és ezért nekik már “ciki játszani”.

Tovább olvasom »
Essence+

Ajándék volt ez a nap

A szeretet nyelvén szóltak egymáshoz. – Április 18-án különleges kalandban volt része a Dr. Török Béla Általános Iskola
huszonkét diákjának. A felső tagozatos hallássérült és beszédfogyatékos gyerekek
egy egész napos programon vettek részt Galyatetőn, az Élményakadémia
szervezésében.

Tovább olvasom »
Advanced training for trainers obr, outdoor

Az erdélyi Sóvidék szívében

Advanced Training for Trainers élménybeszámoló. – Az erdélyi Sóvidék szívében, a Görgényi-havasok ölelésében húzódó Szováta külterületén található az OB központja: a főépület mellett jurta és szalmajurta, fedett mászóbirodalom, pavilon, patak és tavacska tárul a szemünk elé. Kreatív, praktikus és mégis túlzásoktól mentes mikrokozmosz, ahova jó megérkezni, jó elidőzni és vissza-visszatérni.

Tovább olvasom »
gyermekjog, alaptábor

Miért az Alap!Tábor?

Gondolatok a Gyermekjogok Világnapja alkalmából Ahhoz, hogy valakiből egészséges felnőtt válhasson és kialakuljon benne a társadalmibeilleszkedéshez elengedhetetlen önkontroll, fontos, hogy biztonságban megélje saját függetlenségét, kompetenciáit,

Tovább olvasom »

Essence+ élménybeszámoló

A komfortzónám határainak feszegetése mégis nagyon jó, könnyű majdhogynem komfortos volt, mert nagyon rövid idő alatt erős kapcsolatot és kölcsönös bizalmat építettünk ki a csoportban, hála a csapatépítő foglalkozásoknak, amik szórakoztatóak, játékosak voltak. Ugyanakkor kihívást jelentettek, magával ragadták az embert és tudatosan ezekre a célokra voltak megválasztva.  

Tovább olvasom »
Élményakadémia