Essence+ élménybeszámoló

Mégis mit jelent az Essence+ ?
Egy Erasmus+ KA1 projekt, melynek célja, az Élményakadémia elmúlt 16 év alatt összegyűjtött tapasztalatainak és  jó gyakorlatainak összegzése és ezek esszenciájának megosztása. Egyéni és szakmai fejlődési lehetőség a projektben résztvevő ifjúsági munkások részére.

Maja, egy résztvevőnk szemüvegén keresztül most betekintést nyerhettek az Essence+ nyújtotta élményekbe:

“A tréningről: Intenzív, örömmel és nevetéssel teli, váratlan élmények az első pillanattól kezdve, megismerkedés nagyon kedves emberekkel, többszintű kommunikáció, az egymásra utaltság/egymástól való függés és a személyes bizalom megélése a saját határainkon túllépve, (illetve) egy új és magasabb szintű kapcsolódás felfedezése egyénekkel és csapattal egyaránt.

Amikor megláttam a falon a közös hét tervét, az első benyomásom nem volt túl felhőtlen. Volt benne néhány dolog, ami nem tetszett. Például a “komfortzóna” említése, hm, azt senki sem szereti átlépni 🙂 , vagy valami ilyesmi…

“kezdeményezés”, mi a fene?! Na, az nem én vagyok!

A komfortzónám határainak feszegetése mégis nagyon jó, könnyű majdhogynem komfortos volt, mert nagyon rövid idő alatt erős kapcsolatot és kölcsönös bizalmat építettünk ki a csoportban, hála a csapatépítő foglalkozásoknak, amik szórakoztatóak, játékosak voltak. Ugyanakkor kihívást jelentettek, magával ragadták az embert és tudatosan ezekre a célokra voltak megválasztva.  

A csapat “terepszemléje” az expedíció során szórakoztató és sikeres volt, bár kissé kimerítő, néhány csapattag számára talán túlságosan is. Az ízületeim és a térdeim még vagy egy hónapig fájtak a gyakorlat után 🙂 .

Szerettem a magaskötél elemeken mászni, különösen a Jákob létrán, és nagyon meglepődtem a magamon, mert őszintén szólva nagyon nem szeretem a magaslatokat, és soha életemben nem is vágytam arra, hogy megpróbáljak bármire is felmászni, beleértve a kertemben lévő fákat is 😃.

Tanulási eredmények: Hazatérve egy hónapom volt arra, hogy befejezzek és teljesítsek egy Erasmus+ projekt pályázatot két partnerrel, amit már egy ideje elkezdtünk. Ebben bátran vállaltam a felelősséget és a vezetést, és úgy érzem, hogy nagyszerű munkát végeztünk. Most várjuk az eredményeket, de az együttműködés folyamata ebben az egy hónapban nagyon könnyű, célorin és stresszmentes volt, és ezt közvetlenül az Essence plus kurzusnak köszönhetem.

Mindent összevetve úgy érzem, hogy sokat fejlődtem ezen a tanfolyamon. Alig várom, hogy újra találkozzak veletek és hogy tanulhassak tőletek 🙂 .”

Oszd meg másokkal!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Élményakadémia