Youth+ Youthleader training - Élménybeszámoló

Youth+ Youthleader training – Élménybeszámoló

Tartalmasan tölthettem az időt augusztusban is,hasonló gondolkodású fiatalokkal életre szóló élményekben volt részem.

2023. augusztus 1-10. között az ország határait elhagyva, megismertem más nemzetek fiataljait és felejthetetlen élményeket szereztem.
Augusztus 1-én kezdődött a nagy út, autóbusszal a bukaresti reptérre érkeztünk, majd egy óra repülés után landolt a gép Isztanbulban. Hosszas várakozást követően, Lettországban találtuk magunkat, ahol egy újabb buszozást követve elfoglaltuk a szállást és egy jól megérdemelt alvás várt ránk.
Másnap reggel összegyűlt a nagy csapat: németek, lettek, erdélyi és magyarországi fiatalok közös programja vette kezdetét.
Elfoglaltuk a szállást, majd bemutatkoztunk és jégtörő játékok sora következett.
Másnap az önbecsülés témáját és annak részeit jártuk körbe. Realizáltuk, hogy mekkora szerepe van a biztonságnak, valahova tartozás érzésének és a testnek. Nem maradhatnak ki a sorból a célok és a különböző kompetenciák, képességek. Ezeknek a komponenseknek szerepeit gyakorlatban is láthattuk a különböző játékokkal, feladatokkal ötvözve.
Internacionális csoportokban önkéntes tevékenységet szerveztünk Cesis városában. Ezen a gyakorlaton külön kihívást jelentett egymás megértése. A kommunikáció közös nyelve az angol volt, viszont, akik kevésbé beszélték a nyelvet, azoknak a csoport többi tagjai fordítottak. Ha nem volt ez megoldható, akkor mutogatással, rajzolással fejeztük ki mondandónkat. Ilyenkor derül ki, mennyire kreatív az ember…☺
Minden nemzeti csoport készült egy-egy workshoppal, amelyet Rigában mutatott be a szemináriumon, amelynek közös nyelve ugyancsak az angol volt. Szó volt a rasszizmusról, függőségekről, az öt szeretetnyelvről és az internacionális tanulási lehetőségekről.
Természetesen városnézésre is sor került, majd közösen vacsoráztunk Rigában.
A program alatt lehetőségem nyílt kilépni a komfortzónámból, olyan új helyzetekben találtam magam, amelyekre talán sosem gondoltam volna. A délutáni és esti programok alatt lehetőség volt kötetlen beszélgetésekre új emberekkel. Hasonló gondolkodású fiatalokkal életre szóló élményekben volt részem. 

Köllő Emőke

Oszd meg másokkal!
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Élményakadémia