logo helyelogo helye

TÖRTÉNETÜNK

Az Élményakadémia Közhasznú Egyesület 2005 végén született, amikor tizenkét lelkes útkereső az élménypedagógia módszertan megismerésén felbuzdulva megalapította. Ők mindannyian megtapasztalták a saját bőrükön, a módszer különleges, személyiségformáló hatását és eltökélték, hogy mindenkinek segítenek felismerni, hogy „Több van benned, mint gondolnád!” – Kurt Hahn.

TÖBB VAN BENNED MINT GONDOLNÁD

Eti

Kovács Etelka, Eti volt az eredeti ötletgazda, aki külföldi tanulmányai során találkozott az élménypedagógiával és elhatározta, hogy ezt a módszert Magyarországon is meghonosítja. Felkereste az Outward Bound Románia központját, ahol képzéseken vett részt, majd az ottani vezetőkkel együtt kidolgozta az Élményakadémia Egyesület alapjait.

Az események felgyorsultak és egyre több barát, ismerős csatlakozott a szervezethez, akik mind részt vettek a trénerképző oktatásokon és elsajátították a módszer alapjait. Sokan közülük pedagógusi, szociálpedagógusi vagy akár közgazdasági tanulmányokat végeztek, így egyre színesebb és szélesebb látókörű közösség alakult ki. Az ügyvezető családalapítás miatt átadta helyét Juhász Zsuzskának, aki csak tovább gazdagította palettánkat.

ÉLMÉNYEKKEL ÉPÍTÜNK

Az OB Románia továbbra is az Élményakadémia anyaszervezete és trénereinek képzője maradt 2014-ig. Ekkor saját ÉA módszert alakítottunk ki az eddigi tapasztalataink segítségével. Ötvöztük az élménypedagógiát egyéb módszereinkkel és beindítottuk önálló, nemzetközileg is elismert trénerképzésünket.

Csapatunkban nap, mint nap élesben éljük át azokat a helyzeteket, amelyeket résztvevőinknek kínálunk. Mi is az állandó tanulás szellemiségében élünk és célunk, hogy mások fejlődését elősegítsük.

Ha csapatunk tagjairól szeretnél többet megtudni, kattints ide!