Alap!Tábor logo

Az ALAP!Táborban szűnni nem akaró mosolyt csalunk olyan gyerekek és fiatalok arcára, akik családon kívül nevelkednek, s így érzelmileg és az esélyeik tekintetében is fokozott nehézségekkel szembesülnek.

Az ALAP!Tábor minden nyáron egy hét felhőtlen vidámságot, kalandokat és új barátságokat ad nekik, amiből egész évben töltekezhetnek. Sokuknak azonban még ennél is többet: sorsfordító élményt jelent.

Mi kell az ALAP!Táborhoz?

Az ALAP! Tábor közösségi finanszírozásból, az Élményakadémia szakembereinek önkéntes munkájával valósul meg. Mert szerintünk ALAP, hogy minden gyereknek jár az önfeledt gyerekkor és az érzelmi biztonság élménye. És szerinted?

Az ALAP!Tábor egy életre szóló, megerősítő élmény, ami sok jó ember összefogásának eredményeként jön létre. Egy turnusban 35-40 állami gondozásban élő gyereket és fiatalt fogad térítésmentesen.
Adományod teszi lehetővé, hogy a tábor hetében meglátva, meghallva, megértve érezzék magukat a gyerekek. Légy Te is a sok jó ember egyike, aki esélyt ad nekik egy sorsfordító ALAPélményre!

Miért fontos az ALAP!Tábor?

Az ALAP!Táborban az a célunk, hogy visszaadjunk valamit a gyerekeknek abból, amit elvettek tőlük az életüket alakító körülmények. Biztonságos szigetet hozunk létre, ahol elfeledkezhetnek a gondjaikról és megkaphatják a nekik is járó törődést, bátorítást, megerősítést.
Mindehhez mi két évtized alatt összegyűlt tudásunkat, tapasztalatunkat és önkéntes munkánkat adjuk.

Tőled azt kérjük, hogy adományoddal támogasd az ALAP!Tábor megvalósulását!

Az ALAP! Tábor az a hely,

Miért van szükség az ALAP!Táborra?

Több mint 23.000 gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban Magyarországon a KSH adatai szerint. Azoknak a számát, akik ezen felül mélyszegénységben, szegregátumokban nőnek fel, megbecsülni is alig lehet.

ALAP, hogy a nehéz helyzetből induló gyerekek boldogulása mindannyiunk közös érdeke, és hisszük, hogy valamilyen formában mindenki képes tenni érte. Aki értük tesz, egy jobb világért is tesz!

Egyesületünk több mint tíz éve működik együtt magyarországi gyermekotthonokkal. Van, ahol rendszeres programokat vagy élménypedagógiai alapú táborokat, másutt pedig több részből álló, komplex folyamatokat, tartunk, vezetünk. Az élménypedagógia eszközeivel segítjük a családon kívül nevelkedő gyermekek és fiatalok önreflexiós képességének, munka-szocializációs és vállalkozó készségeinek fejlődését. Támogatjuk őket, hogy értéket lássanak egymásban és saját magukban. Megmutatjuk nekik, hogy képesek együttműködni, közösen cselekedeni, tervezni, végrehajtani. Ebben örömüket lelni, olykor elbukni és felkelni. Lehetővé tesszük, hogy önkéntesként ők maguk segíthessenek másoknak: kortársaiknak, saját közösségüknek. Szeretnénk ezáltal olyan privilégiumokhoz hozzásegíteni őket, melyeket a családban nevelkedés és az ott megkapott relevancia-érzés és kapcsolódás adhat.

A gyermekeknek az egészséges érzelmi és idegrendszeri fejlődéséhez feltétlenül szüksége van arra, hogy az alapvető érzelmi szükségleteik –

a biztonságra, gondoskodásra, elfogadásra való igény – ki legyenek elégítve. Az állami gondozásban felnőtt fiatalok esetében ez sokszor hiányzik azon egyszerű oknál fogva, hogy ők nem a szüleikkel töltik a mindennapjaikat. Nem a saját családjukban nőnek fel, nem ott élik meg első konfliktusaikat, vitáikat. Nem a szüleiktől kapnak megerősítést, biztatást és szeretetteljes visszajelzést, és nem is ott találnak menedékre a hétköznapok nehézségei elől.

Ahhoz, hogy valakiből egészséges felnőtt válhasson és kialakuljon benne a társadalmi beilleszkedéshez elengedhetetlen önkontroll, fontos, hogy biztonságban megélje saját függetlenségét, kompetenciáit, a benne rejlő játékosságot és spontenaitást, érzelmeit szabadon kifejezhesse, megfelelő mennyiségű szeretet, gondoskodást, érintést és bizalmat kapjon.

Apró, de mégis nagyon is fontos lépést tesz ebben az ALAP!Tábor. Évről évre olyan élményt ad, ami megemel, javítja az önértékelést. Azoknak a gyerekeknek, akik nem hisznek önmagukban, megmutatja, mennyi mindenre képesek. Segíti azt az igyekezetüket, hogy megtalálják a helyüket a nagyvilágban.

Ennél lényegesen több támogatásra lenne szükség, de egy tábor nagyon jó első lépés, és mint tudjuk, minden hegy megmászása az első lépéssel kezdődik. 

Segíts Te is, hogy az ALAP!Táborban még több gyerek kaphasson bátorító mosolyt, egyéni figyelmet és elhangozhassanak a legfontosabb, megerősítő mondatok!

Köszönjük, hogy támogatásoddal együtt tehetünk a nehéz helyzetből induló gyerekekért!

Támogatóink

Móni

2024.04.10.

Támogatom, ez ALAP ❤️

Adományozott:
10 000Ft

Bali

2024.04.09.

Adományozott:
5 000Ft