Történetünk

Élményekkel építünk

Az Élményakadémia Egyesület jövőképe egy sokszínű, elfogadó, nyitott, társadalom, amely képes az esélyegyenlőséget megteremteni. Olyan társadalom, amelyben mindenki számára biztosítottak az önmegvalósításhoz és a közösségi élethez, az esélyegyenlőséghez szükséges feltételek.

Hogy is kezdődött

Történetünk

Az Élményakadémia Közhasznú Egyesület 2005 végén született, amikor tizenkét lelkes útkereső az élménypedagógia módszertan megismerésén felbuzdulva megalapította. Kovács Etelka, Eti volt az eredeti ötletgazda, aki külföldi tanulmányai során találkozott az élménypedagógiával és elhatározta, hogy ezt a módszert Magyarországon is meghonosítja. Felkereste az Outward Bound Románia központját, ahol képzéseken vett részt, majd az ottani vezetőkkel együtt kidolgozta az Élményakadémia Egyesület alapjait.

Egyre több barát, ismerős csatlakozott a szervezethez, akik mind részt vettek a trénerképző oktatásokon és elsajátították a módszer alapjait. Sokan közülük pedagógusi, szociálpedagógusi vagy akár közgazdasági tanulmányokat végeztek, így egyre színesebb és szélesebb látókörű közösség alakult ki. Az ügyvezető családalapítás miatt átadta helyét.

Az OB Románia továbbra is az Élményakadémia anyaszervezete és trénereinek képzője maradt 2014-ig. Ekkor saját ÉA módszert alakítottunk ki az eddigi tapasztalataink segítségével. Ötvöztük az élménypedagógiát egyéb módszereinkkel és beindítottuk önálló, nemzetközileg is elismert trénerképzésünket.

Élményakadémia