UNICEF Kilátó Élményprogram

Miről szól a program?

A UNICEF Kilátó Élményprogram célja, hogy hátrányos helyzetű fiatalok kulturális- és sportélmények segítségével lelkileg megerősödjenek, és ellenállóbbá váljanak az élet kihívásaival szemben.

Miért fontos?

A Kilátó Élményprogram olyan élményekhez juttatja a fiatalokat, amelyek segítenek abban, hogy többet és újat lássanak a körülöttünk lévő világból, felfedezzenek új lehetőségeket és magukat is jobban megismerjék.

Az állami intézményekben élő fiataloknak életében hatalmas jelentősége van, hogy kiszámíthatóan és rendszeresen, de biztonságos feltételek mellett tudnak kilépni a világba, találkozni más emberekkel és megismerni más életutakat.

Hogyan működik?

A programot 2018 őszén az UNICEF Magyarország indította. A kezdeményezés 2019-ben elnyerte a rangos Ferenczi-díjat, melyet „a világ legkülönbözőbb pontjain élő, szükséget szenvedő, sokszor a legelemibb életfeltételeket is nélkülöző gyermekek segítése érdekében évtizedek óta végzett munkáért, valamint a magyar gyermekek jogainak érvényesítése és hátrányos helyzetű gyermekek hátrányainak leküzdése terén kifejtett tevékenységért” ítéltnek oda.

Az Élményakadémia mentorpárjai a kezdetek azóta kísérik az állami intézményekben élő gyerekeket és fiatalokat a Élményprogramokon és kéthetente az intézményen belül tartanak élménypedagógiai alapú programokat a csoportoknak.

Az Élményprogramok alkalmával a fiatalok kisebb csoportokban találkozhatnak művészekkel, sportolókkal és olyan példaképekkel is, akik szintén nehéz helyzetből indulva valósítják meg álmaikat.

Az élménypedagógia alapú csoportos foglalkozások célja, hogy a fiatalok

A szakemberek egy csoportot több hónapon át kísérnek, nyomon követik a fejlődésüket, segíti az élmények értékelését.

A Kilátó Programban 5 gyermekotthonnal dolgozunk együtt Mátészalkáról, Szátokról,, Debrecenből, Rákospalotáról és a Burattino Általános és Középiskola, Gyermekotthonnal Budapestről.

Többet szeretnél tudni?

Élményakadémia