Generali Mosolyvadász Táborok

Miről szól a program?

A Generali Mosolyvadász keretében 11 különböző gyermekotthonban nevelkedő gyerek és fiatal számára tartunk élménypedagógiai módszerekre épülő táborokat. A programot 2011-ben a Generali a Biztonságért Alapítvány indította, ami azóta a támogatásukkal és velük együttműködve országos programmá nőtte ki magát. A programot 2020 elején gyermekotthonban dolgozó szakemberek részére tartott módszertani képzéssel egészítettük ki.

Miért fontos?

A táborokban olyan közeget alakítunk ki, ahol a fiatalok

megtapasztalják, hogy…

eszközöket kapnak, hogy…

0
éve működő társadalmilag hasznos együttműködés
0
élménypedagógiai tábor évente
0
résztvevő gyerek, fiatal és szakember
Hogyan működik?

Az 4-5 napos élménypedagógiai táborok alatt célunk, hogy a gyermekotthonokban élő fiatalok tapasztalatokat szerezzenek erőforrásaikról. Megerősödjenek abban, hogy ők is értékes tagjai tágabb közösségeiknek, a társadalomnak.

A táborok során olyan eszközöket használunk, amelyek támogatják az önbizalmuk növekedését, az önértékelés tudatosítását, az érzések-, szükségletek kifejezését.

Módszereink:

Az egyes gyermekotthonból érkező csoportokkal évről évre ugyanazok a trénerek dolgoznak. Ez megkönnyíti a találkozást, a táborra való felkészülést és az egész éven át ívelő kapcsolattartást.

A táborokat ősszel vagy tavasszal intézményi követő alkalmakkal egészítjük ki.

A Generali Mosolyvadász Programban résztvevő gyermekotthonok

A táborok évről évre a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával tudnak megvalósulni.

Híreink

Többet szeretnél tudni?

15 fiatal
1 közös cél

Te tudtad, hogy egy kis faluban, szegregátumban vagy gyermekotthonban is ott vannak a szuperhősök, csak nehezebb őket észrevenni?

Az IFI+ csapat megszervezi a szuperhősök táborát, mert hiszünk benne, hogy mindenki képes megtalálni a kiutat a legnhezebb helyzetből is.

30 fiatal – 3 nap
Kitűzött cél: 1 millió forint
Szállj be Te is!