Sorsfordító sorok
az ALAP!Tá­borért

Minden sor(s) számít

Azt hiszem, az Alap!tábor olyan figyelmet tud adni a gyerekeknek, amire nagy szükségük van, ami segíteni fogja őket, amitől egyensúlyban tudnak maradni. Ez egy óriási horderejű muníció tud lenni minden gyereknek ahhoz, hogy a hétköznapok, az élet könnyebbnek, egyszerűbbnek, elviselhetőbbnek tűnjön.

Terék Anna

Az ALAP!Tábor az a hely, ahol mélyszegénységben élő, gyermekotthonban nevelkedő gyerekek együtt játszhatnak, nevethetnek, barátkozhatnak. A tavalyi tábor tapasztalatai alapján az élménypedagógiai foglalkozásokkal tarkított nyári program nemcsak egy hét felhőtlen gyerekkort ajándékoz nekik, de sokuknak valóban sorsfordító jelentőségű pozitív élményt is jelent.

A Tábor idén sem valósulhat meg a ti támogatásotok nélkül, és higgyétek el, minden adomány óriási segítséget jelent. Viszont ez alkalommal mi is szeretnénk adni nektek valamit, hogy lássátok, mennyit jelent nekünk a nagylelkű segítségetek.

Támogasd az ALAP!Tábort, vásárolj egy sorsfordító verssort, és először olvashatod Terék Anna legújabb, a gyermeki sorsokról szóló versének egy sorát.

Te is lehetsz sorsfordító!

Terék Anna nagyszerű, nemzetközileg is elismert költőnk gyermekpszichológusként közelről ismeri az életben eleve hátránnyal induló gyermekek világát.

Megkértük, hogy írjon egy verset ezekről a srácokról. Így született meg az Én is itt vagyok.
A verset egyelőre nem publikáljuk, azok az adakozók kapják meg – és így olvashatják először – egy-egy sorát, akik legalább 5000 Ft-os adományukkal támogatják az ALAP!Tábort.

Az első ALAP!Tábort tavaly indítottuk útjára, és nagyon szeretjük. Annyira, hogy szeretnénk, ha a következő évek során nyaranta újabb és újabb táborokat szervezve, végül az összes hazai gyerekotthonban nevelkedő és minél több nehéz sorsú gyermek átélhetné az egy hét felhőtlen gyerekkor élményét. Mert szerintünk ez alap.

Nézd meg, hogyan találnak támogató gazdára az újabb és újabb sorok

Mi az ALAP!Tábor?

Egy olyan biztonságos sziget, ahol egy héten át 34 mélyszegénységben élő-, és gyermekotthonban nevelkedő gyermek és fiatal gondtalanul együtt játszhat. Számukra a hétköznapok rengeteg akadályt állíthatnak, legyen az életviteli nehézség, iskolai kudarcok vagy a családtagok hiánya.

Az ALAP!Táborral célunk, hogy ezek a gyerekek és fiatalok valamit visszakapjanak abból, amit a gyerekkorunkból elveszítenek.

Az ALAP! Tábor az a hely,

Mindehhez mi 15 év alatt összegyűlt tudásunkat, tapasztalatunkat és önkéntes munkánkat adjuk.
Tőled azt kérjük, hogy támogasd az ALAP!Tábor megvalósulását!

Mi történik az ALAP!Táborban?

Miért fontos az ALAP!Tábor?

2019-ben Magyarországon a KSH adatai szerint 23 000 gyerek élt gyermekvédelmi gondoskodásban és alig tudjuk megbecsülni azoknak a gyerekeknek a számát, akik ezen felül mélyszegénységben, szegregátumokban nőnek fel.


ALAP, hogy a nehéz helyzetből induló gyerekek boldogulása az életben mindannyiunk közös érdeke és hisszük, hogy valamilyen formában mindenki képes tenni érte.
Aki értük tesz az egy jobb világért is tesz!

Ahogy minden apró csepp számít a tengerben, úgy a kicsinek vélt tetteknek is van értéke.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Lia (18 éves) története:

“Liával már rég találkoztunk. A Rákospalotai Leánynevelő Intézetben ismertük meg már évekkel ezelőtt. Minden programunkon és segítő beszélgetésen részt vett. Nagyon szeretett volna az intézet után helytállni az életben, de mindig ott voltak a kérdések: Mi lesz, ha újra kikerül? Hogy fog tudni egyedül helytállni az életben? Hogy fog tudni nemet mondani a barátoknak, amikor újra droggal kínálják? Aztán eljött a szabadulás napja és Lia eltűnt, köddé vált. Hiába próbáltuk megtalálni, felvenni vele a kapcsolatot, nem sikerült. Azután egyik nap Gigit, az egyik trénerünket valaki megszólította az utcán. Lia volt az. Elmesélte, hogy ha visszagondol a rákospalotai beszélgetésekre, akkor eszébe jutnak az ott elhangzott mondatok. Ezek a mondatok azok, amelyek segítettek neki, amikor az intézetből kikerülve NEM-et mondott a drogra, vagy NEM-et mondott egy bűncselekményben való részvételre.”

Segíts Te is, hogy az ALAP!Táborban még több gyerek kaphasson figyelmet, egy megerősítő mosolyt és elhangozhassanak ezek az élete szóló mondatok!

Köszönjük, hogy támogatásoddal együtt tehetünk a nehéz helyzetből induló gyerekekért!

Amennyiben vállalati támogatóként segítenétek az ALAP!Tábor megvalósítását, keressetek minket a hello@elmenyakademia.hu címen.

Támogatóink

Anonymous

2022.06.27.

Adományozott:
100 000Ft

Anonymous

2022.06.27.

Adományozott:
1 000 000Ft

Dóri

2022.06.27.

Csodaszép, életre szóló élményeket kívánok! 🙂

Adományozott:
5 000Ft

Ágnes Laszlovszky

2022.06.26.

Hajrá Alap!Tábor! Köszi hogy csináljátok! ❤

Adományozott:
5 000Ft

Anonymous

2022.06.26.

Adományozott:
3 333Ft

Anonymous

2022.06.26.

Adományozott:
3 000Ft

Anonymous

2022.06.26.

Adományozott:
5 000Ft

Anonymous

2022.06.26.

Adományozott:
2 000Ft

Borisz Vörös

2022.06.24.

Adományozott:
5 000Ft

Anonymous

2022.06.23.

Adományozott:
20 000Ft

Anonymous

2022.06.23.

Adományozott:
10 000Ft

Anonymous

2022.06.23.

Adományozott:
10 000Ft