UDVARDY-RÁCZ MIKLÓS

tréner

Az Élményakadémia trénere vagyok. Több, mint két évtizeden keresztül vezettem rendszeresen vándortáborokat, gyalogos, bringás, vízi és magashegyi túrákat. Kb 7 éve kezdett erősödni bennem, hogy engem a fizikailag megtett útnál sokkal jobban érdekel, az az Út, amit a résztvevők a program alatt belül bejárnak.
Kezdtem tudatosítani azokat a változásokat is, amelyek bennem történtek, miközben másokat különféle helyekre vezettem.
Az élménypedagógiában az tetszik, hogy szabadon hagy, és behív; önfeledt és reflektiv; kimozdít és támogat; megdolgoztat és megerősít. Nincs tanár és tanuló, itt mindenki tanulhat mindenkitől, függetlenül attól, hogy résztvevője vagy trénere a programnak.
2015 óta a szervezet berkein belül képzem magam. Szeretem azokat a nehéz kihívásokat, helyzeteket, amelyek igazán megdolgoztatnak és természetesen örülök az elégedett összenézéseknek: Hű, ez jó volt! , és résztvevők mosolyának. Örülök, ha a különféle csoportokkal (telepi srácok, céges dolgozók) megtalálom a hangot és együtt úszunk az árral, a flowban. Észrevenni azokat az erőket, amik ott vannak a másik emberben.
Szeretek a természetben lenni, szemlélni azt ami él, és néha még azt is, ami taszít.
Szeretek bringázni, futni, sziklát mászni, hintázni, csendben a tűz mellett ülni.
Törekvésem, hogy nagyobb egységben legyek a teremtett világgal, kevesebbet fogyasszak, lassabban éljek és többet lássak.

Élményakadémia