Alap!Tábor logo

Világot a virágnak...

Adománygyűjtés az ALAP!Táborért,
mert minden sors megfordítható!

Ugyanúgy, mint a virágoknak, egy gyermeknek is törődésre, érzelmi és szellemi táplálékra van szüksége ahhoz, hogy megtalálja a helyét a világban, és boldog, kiegyensúlyozott felnőtté válhasson. Ők is gondoskodásra és törődésre vágynak, az ALAP!Tábor pedig pontosan ezt adja meg évről évre több mint 36 mélyszegénységben és állami gondozásban élő gyermeknek.

Az ALAP!Tábor, mint minden évben, idén is teljes mértékben adományokból valósul meg.

Segíts te is sorsfordító élményeket szerezni!

Világot a virágnak bázisok

Adományozni a bázisokon készpénzben is tudsz, ebben az esetben rögtön ki is választhatsz egy növényt vagy egy printet.

Szerintünk ALAP, hogy minden gyereknek jár egy hét önfeledt gyermekkor!
Szerinted is?

Az ALAP!Tábor az a hely, ahol sok jó ember összefogása eredményeképpen, szűnni nem akaró mosolyt csalunk olyan gyermekek arcára, akik családon kívül nevelkednek s így érzelmileg és az esélyeik tekintetében is fokozott nehézségeket élnek át nap mint nap. Akiknek pont az hiányzik, ami a legfontosabb, hogy valaki tekintetében visszatükröződjön: szeretlek, fontos vagy nekem, mindent megteszek érted!

Az Alap!Táborban egy héten át megteszünk értük mindent. Hazavinni nem tudunk 23 000 gyermeket, de egy hét felhőtlen vidámságot, játékot, kapcsolódást, barátkozást és kalandozást tudunk hozni az életükbe, és higgyétek el, ebből az élményből egész évben töltekezni tudnak, sőt az ALAP!Tábor egy hete sorfordító élmény is lehet.

Legyél te is a sok jó ember egyike, tegyél te is azért, hogy meglátva, meghallva, megértve és megtartva érezzék magukat ezek a gyerekek egy nyári tábor erejéig, és hogy ezen keresztül jobb legyen a közös jövőnk. Mert minden sors számít, minden mosoly számít!

Támogasd az ALAP!Tábort, és válassz magadnak egy gyönyörű Klement Csaba nyomatot vagy egy növényt, akinek mostantól te jelented a világot.

“És hidd el, én keresem, keresem folyton a helyem,
és hidd el, hogy én igyekszem, jaj, mennyire igyekszem,
hogy valahogy beleilleszkedjek én is a világba,
kitárt karok közé én is oda férjek,
dícsérő szavak elé oda tarthassam az arcomat,
hogy az én nevetésemre is vissza nevessenek.”

(Idézet Terék Anna verséből)

Mi az ALAP!Tábor?

Egy olyan biztonságos sziget, ahol egy héten át 36 gyermekotthonban nevelkedő gyermek és fiatal gondtalanul együtt játszhat. Számukra a hétköznapok rengeteg akadályt állíthatnak, legyen az életviteli nehézség, iskolai kudarcok vagy a családtagok hiánya.

Az ALAP!Táborral célunk, hogy ezek a gyerekek és fiatalok valamit visszakapjanak abból, amit a gyerekkorukból elveszítenek.

Az ALAP! Tábor az a hely,

Mindehhez mi 17 év alatt összegyűlt tudásunkat, tapasztalatunkat és önkéntes munkánkat adjuk.
Tőled azt kérjük, hogy támogasd az ALAP!Tábor megvalósulását!

Miért fontos az ALAP!Tábor?

2022-ben Magyarországon a KSH adatai szerint 23 473 gyerek élt gyermekvédelmi gondoskodásban és alig tudjuk megbecsülni azoknak a gyerekeknek a számát, akik ezen felül mélyszegénységben, szegregátumokban nőnek fel.

ALAP, hogy a nehéz helyzetből induló gyerekek boldogulása az életben mindannyiunk közös érdeke és hisszük, hogy valamilyen formában mindenki képes tenni érte.
Aki értük tesz az egy jobb világért is tesz!

Egyesületünkkel több, mint tíz éve működünk együtt magyarországi gyermekotthonokkal. Van, ahol rendszeres programokat, van akiknek élménypedagógiai alapú táborokat, másoknak pedig több részből álló komplexebb folyamatokat, tartunk, vezetünk. Ezekkel célunk, hogy az élménypedagógia eszközén keresztül segítsük a családon kívül nevelkedő gyermekek és fiatalok önreflexiós képességének, munka-szocializációs és vállalkozó készségeinek fejlődését, hogy értéket lássanak egymásban és saját magukban. Képesek legyenek együttműködni, közösen cselekedeni, tervezni, végrehajtani, ebben örömüket lelni, elbukni és felkelni, akár önkénteskedni és másoknak segíteni. Szeretnénk ezáltal olyan privilégiumokhoz hozzásegíteni őket, melyeket a családban nevelkedés és az ott megkapott relevancia-érzés és kapcsolódás adhat.

A gyermekeknek az egészséges érzelmi és idegrendszeri fejlődéséhez feltétlenül szüksége van arra, hogy az alapvető érzelmi szükségleteik – biztonságra, gondoskodásra, elfogadásra való igény – ki legyenek elégítve. Az állami gondozásban felnőtt fiatalok esetében ez sokszor hiányzik azon egyszerű oknál fogva, hogy ők nem a saját szüleikkel töltik a mindennapjaikat, nem a saját családjukban nőnek fel, nem ott élik meg első konfliktusaikat, vitáikat, nem a szüleiktől kapnak megerősítést, biztatást és szeretetteljes visszajelzést, és nem is ott találnak menedékre a hétköznapok nehézségei elől. Ahhoz, hogy valakiből egészséges felnőtt válhasson és kialakuljon benne a társadalmi beilleszkedéshez elengedhetetlen önkontroll, fontos, hogy biztonságban megélje saját függetlenségét, kompetenciáit, a benne rejlő játékosságot és spontenaitást, érzelmeit szabadon kifejezhesse, megfelelő mennyiségű szeretet, gondoskodást, érintést és bizalmat kapjon. Ebben próbál apró, de mégis nagyon is fontos lépést tenni az Alap!Tábor – évről-évre egy olyan élményt adni, ami megemel, ami javítja az önértékelést, ami segít megtapasztalni, hogy mennyi mindenre képesek ők is, ami segíti azt az igyekezetüket, hogy megtalálják a helyüket a nagyvilágban. Ennél lényegesen több támogatásra lenne szükség, de egy tábor nagyon jó első lépés, és mint tudjuk, minden hegy megmászása egy első lépéssel kezdődik.

Segíts Te is, hogy az ALAP!Táborban még több gyerek kaphasson figyelmet, egy megerősítő mosolyt és elhangozhassanak ezek az élete szóló mondatok!

Köszönjük, hogy támogatásoddal együtt tehetünk a nehéz helyzetből induló gyerekekért!

Amennyiben vállalati támogatóként segítenétek az ALAP!Tábor megvalósítását, keressetek minket a hello@elmenyakademia.hu címen.

Támogatóink

Anonymous

2023.07.25.

Adományozott:
10 000Ft

Szitànyi Noèmi

2023.07.22.

Adományozott:
3 000Ft

Éva OLEJÁR

2023.07.21.

Adományozott:
3 000Ft

Edina Németh

2023.07.20.

Adományozott:
10 000Ft

Adél Szentes

2023.07.20.

Adományozott:
3 000Ft

Anonymous

2023.07.20.

Adományozott:
5 000Ft

Anonymous

2023.07.19.

Adományozott:
15 000Ft

Dodó

2023.07.19.

Egy kAlappal a továbbiakhoz! ☺️

Adományozott:
5 000Ft

Tamás Haraszti

2023.07.19.

Adományozott:
5 000Ft

Anonymous

2023.07.14.

Adományozott:
10 000Ft

Anonymous

2023.07.11.

Adományozott:
15 000Ft

Kata Loboda

2023.07.07.

Adományozott:
15 000Ft