PARTNER NETWORK

Outward Bound

Az Outward Bound (OB) alapjait Kurt Hahn tette le 1941-ben a brit tengerészek speciális kiképzése során. outward_bound_romaniaA katonák körében végzett készségfejlesztés eredményeit a háború után cégeknél és iskolákban is sikerrel alkalmazták. Az elmúlt közel 70 évben olyannyira eredményessé és elismertté vált a módszer, hogy napjainkban az öt kontinensen, tehát világszerte, több mint 40 OB működik.

Az Outward Bound missziója, hogy kortól függetlenül személyiségfejlődéshez és egyéni felismerésekhez juttasson a kihívás és a kaland segítségével, hogy résztvevői ráébredjenek sokkal többre képesek, mint ahogy gondolnák, tevékenységével pedig aktívan ösztönöz egy élhetőbb világ megteremtésére.

Az Élményakadémia kiemelt partnere – Outward Bound Romania

Az Outward Bound Romania 1993-ban alakult, független tagja az Outward Bound International világszintű szervezetnek. A kezdetektől fogva folyamatosan fejlődő, biztonságos és minőségi programokat kínál fiatalok számára. Főbb képzései: személyiségfejlesztés diákoknak, élménypedagógiai képzés tanároknak, vezetőképző, családon kívül nevelkedő és hátrányos helyzetben élő fiataloknak szóló tanfolyamok. Az OB romániai csapata a mai napig több mint 10 000 fiatallal dolgozott együtt.

Jelmondatai:

  • Fedezd fel, egészítsd ki és érd el teljes kapacitásodat.
  • Hagyd a múltat, éld meg a jelent és készülj fel a jövõre.
  • Fogadd el és oldd meg az ismeretlen, kihívó feladatokat is.
  • Szélesítsd ki határaidat.
  • Tanuld meg, hogy sokkal többet el tudsz érni, mint amire valaha is gondoltál.
Az OB Románia vezetősége mind szakmailag, mind erkölcsileg támogatja az Élményakadémiát . Az elmúlt évek során a két szervezet számos közös programot sikerrel bonyolított le. Az Élményakadémia szervezetének és trénereinek folyamatos fejlődését végigkísérve, bizakodva tekintünk a jövőbe a további eredményes együttműködést illetően.

Az Élményakadémia további OB Partnerei

Csehország
Horvátország
Románia
Spanyolország
Szlovákia
FB Formacao Portugal