LoGlo

A LoGlo (Local Action Global Reaction) projektünk egy 9 napos ifjúsági csere volt, amiben a 15-25 éves korosztály vett részt.

Mikor? 2013. április 19-27.

A projekt célja volt a társadalmi felelőségvállalás és részvétel erősítése a környezettudatos és fenntartható magatartásformák népszerűsítésén keresztül.

A program alatt a résztvevők felfedezték saját hasznosságukat a társadalomban és jelentőségüket a környezetre gyakorlot hatásuk miatt. A globális környezeti kihívások és környezettudatos, fenntartható magatartásminták megismerésével és megosztásával elmélyítették a tudásukat és megértésüket a témával kapcsolatban. Helyi akciók megvalósításával rádöbbentek, hogy saját közösségük aktív tagjai lehetnek és példát mutathatnak cselekedeteikkel.

 

A szervezők módszereket, eszközöket és erőforrásokat adtak, melyek segítségével a résztvevők saját akció terveket dolgoztak ki, melyeket haza térve valósítanak meg.

A csere során a tapasztalati tanuláson keresztül a résztvevőket aktívan bevonva olyan helyzeteket hoztunk létre, melyek segítenek megérteni a változásban, változtatásban betöltött szerepünket és felelősségünket.

 

Eredmények:

 

A projekt másik fontos eleme volt a nemzetközi közeg. Az új kultúrák megismerésén keresztül javult és változott a résztvevők elfogadása és toleranciája, miközben nemzetközi kapcsolatokat építettek egymás között.

 

A cserét az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja támogatta.

Az alábbi linken a LoGLo angol nyelvű osszefoglaló, színes kiadványa tekinthető meg.

LoGlo Publication (Pdf document)