logo helyelogo helye

SAJTÓ SAROK / PRESS CORNER

ÉLMÉNYAKADÉMIA AZ M1 TELEVÍZIÓBAN

2015. december 18.

 

Videónkban megtekinthetitek Géczi Zoltán interjúját az otthonban nevelkedő gyermekek jövőképéről, valamint részletesebb képet kaphattok az Élményakadémia gyermekotthonokban végzett munkájáról.

 

VIDEÓ

NYERŐ MAGYAROK INTERJÚ!  – MAGYAR FEJLESZTÉSI KÖZPONT

2016. április  26

722_mur_mfk160309_elmenyakademia-0999

Komfortzónájukból csalogatják ki a résztvevőket az Élményakadémia “tapasztalati tanulás” programjai. Már a mottójuk is lényegre törő:  „Több van benned, mint gondolnád!” – legyen szó akár hegymászásról, erdei expedícióról vagy alacsony- és magaskötél-eszközök használatáról, ezek a közösségi programok a szakemberek szerint tényleg közelebb visznek önmagunkhoz, másokhoz és a környezetünkhöz.

INTERJÚ

TŐLÜNK NEKTEK EXTRA – ÖNKÉNTESKÉPZŐ PROGRAM – MAGYAR KURÍR

2016. április  12

12957575_10154091369009105_2838953577523565733_o1

Beszámoló Szécsi Erik Élményakadémia tréner Actio Radius konferencián (társadalmi problémákról fiataloknak) tartott kiváló előadásáról.
Az előadás bemutatta a Tőlünk Nektek Extra programot, amit tavaly a Norvég Civil Alap támogatásával tudtunk lebonyolítani.

CIKK

TAVASZI SZÉL NEVELŐKÉPZŐ PROGRAMUNK A SÓVIDÉK TELEVÍZIÓBAN

2016. március  15

sóvidék

A magyarországi Élményakadémia non-profit szervezet sikeresen elindította az Erasmus+ program keretén belül megnyert Stratégiai Partnerségi nevelőképző projektjét, a Tavaszi Szélt. Ebben a programban partner az Outward Bound Románia, a Rákospalotai Javítóintézet és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány is.

VIDEÓ

NÉPSZABADSÁG – Élménytréning gyermekotthonokban 

2016. február  3.

12695189_10205879737859410_1954783414_o

Sokkal konkrétabb, reálisabb jövőképpel rendelkeznek azok a fiatalok, akik családban nőnek fel, mint azok a kortársaik, akik nevelőotthonokban élnek – egyebek mellett ez derül ki abból a nemrég zárult kutatásból, amely a 12-18 éves korosztály körében készült. Sőt, az otthonlakók egy része még csak nem is találkozott a „jövőkép” szóval.

CIKK

KATOLIKUS RÁDIÓ RIPORT –  ÉLMÉNYAKADÉMIA TRÉNINGEK GYERMEKOTTHONOKBAN

2016. január  19.

Report

 

Hallgassátok szeretettel Kis-Kopárdi Csaba – Élményakadémia Tréner és Olt Boglárka – Generali a Biztonságért Alapítvány képviselőjének a Katolikus Rádióban elhangzott interjúját a gyermekotthonokban végzett kutatásainkról és tréningjeinkről.

RIPORT

HVG – Milyen jövőben bíznak a gyermekotthonban nevelkedők?

2015. december 10.

Tényleg eldől egy fiatal sorsa, amikor kiemelik a családjából, és gyermekotthonba kerül? Az ott felnövő gyerekek másképp gondolkoznak a jövőjükről, mint a családban felnövő társaik? Mivel tudunk segíteni, hogy boldogabb felnőttekké váljanak? – Kutatás mérte fel a családban és gyermekotthonokban élő magyar gyermekek jövőképét.
RÉSZLETEK

Link a cikkhez

CSALÁDHÁLÓ – Milyen jövőben bíznak a gyermekotthonban nevelkedők?

2015. december 10.

Tényleg eldől egy fiatal sorsa abban a pillanatban, amikor kiemelik a családjából és bekerül egy gyermekotthonba? Hogyan élik meg a gyermekek az otthonban töltött éveket és milyen jövőképet képzelnek maguknak? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Generali a Biztonságért Alapítvány egy kutatás és szakemberek segítségével.
RÉSZLETEK

Link a cikkhez

HÍRADÓ – Minden gyerek jobb életet, gazdagságot remél magának

2015. december 10.

Tényleg eldől egy fiatal sorsa abban a pillanatban, amikor kiemelik a családjából és bekerül egy gyermekotthonba? Másképp gondolkoznak a jövőjükről, mint a családban felnövő társaik? Mivel tudunk segíteni, hogy boldogabb felnőttekké váljanak?
RÉSZLETEK

Link a cikkhez

LIBRARIUS – Használj óvszert és ne üsd meg, ha nem akar lefeküdni veled!

2015. december 8.

Hogyan zajlik egy szexuális felvilágosító óra manapság? És az állami gondozott tinédzsereknél? Miért olyan nehéz számukra izgalmas élménypedagógiai órát tartani? Az abcúg erre kereste a választ.
RÉSZLETEK

Link a cikkhez

ABCÚG – Nem ütöm meg, ha nem akar lefeküdni velem

2015. december 4.

Bármelyik iskolásnál visszaüthet, ha alapdolgokat nem tud a szexről, de az állami gondozottaknál különösen. Sokan közülük kapcsolatfüggőkké válnak, és azt is könnyebben eltűrik, ha bántalmazzák őket, mert nincs előttük megfelelő minta, és alig tudnak kihez fordulni a kérdéseikkel. Az unalmas felvilágosító órák nem sokat segítenek ezen, de egy élménypedagógiai foglalkozás legalább gondolatébresztő lehet. Most belenéztünk egy ilyenbe.
RÉSZLETEK

Link a cikkhez