TAVASZI SZÉL NEVELŐKÉPZŐ ROADSHOW

A Roadshow célja, hogy a Tavaszi Szél programban képzett nevelők olyan gyakorlati lehetőséget kapjanak, ahol a saját neveltjeikkel/gyerkőceikkel dolgozhatnak, a saját terepükön, miközben egy tapasztalt tréner van mellettük.Egy dolog egy képzésen kipróbálni az élménypedagógiát, de teljesen más a saját nevelőotthonukban, a saját neveltjeikkel dolgozni. Ehhez nyújtunk támogatást.Mentor programunk elősegítí, hogy a nevelők hatékonyan felhasználhassák a tanultakat és hosszútávú változást tudjanak elérni szakmai munkájuk során. A ROADSHOW-nak tizenhárom, 3 napos állomása lesz a képzésben részt vett nevelőotthonokban.

 

JUNI 29-JÚLI 1 NADAP – Velencei-tó mellett

Egy különleges Roadshow alkalom, különleges gyerkőcökkel.
Ízelítő a Tavaszi Szél projekt módszertárából a Szent Ferenc Alapítvány Székesfehérvári Szent Imre Iskolaház nyári táborában, Nadapon.

Ismét egy jó példa arra, hogy a jelmondatunk mennyire igaz: “Több van benned, mint gondolnád!”-Kurt Hahn

A gyerkőcök cukik voltak, keményen küzdöttek az expedíción a nagy melegben. Az elején rendszeresen hajtogatták maguknak, hogy ők ezt nem tudják, nem képesek megcsinálni, aztán minden külső beavatkozás nélkül, sikeresen megoldottak mindent. 🙂
És mi pont ezért csináljuk 🙂

2016 JÚNIUS 9-12 – DÉVA, NAGYÁG

Hétvégén Páll Éva dévai nevelőt támogatta az Élményakadémia csapata, hogy a Tavaszi Szél során elsajátított tudást a gyakorlatban kipróbálja a saját neveltjeivel. A három napos élménypedagógiai programon 21 dévai otthonban nevelkedő gyermek vett részt.
Trénereink benyomása:
“Tényleg csoda volt ott lenni, mert nagyon szeretetteljesek a gyerekek. Nehéz volt eldönteni most ki tanul kitől, mert annyira feltöltődtünk. Büszkék vagyunk Évára, aki végig remekelt a csoportvezetői szerepkörben”