TAVASZI SZÉL NEVELŐKÉPZŐ PROGRAM

TSZ logo vector

2016 februárjában lezajlott a Tavaszi Szél projekt első képzése 4 intézmény 27 munkatársának a részvételével.

A képzés célja a Tavaszi Szél projekten belüli igényfelmérés mentén, az intézmények szükségleteinek megfelelő szakmai és módszertani eszközök átadása a nevelőotthonban dolgozó munkatársaknak.

A képzés tematikájában helyet kapott az élménypedagógia, csoportfejlődési-, és tanulás-elméleti ismeretek, outdoor tevékenységek facilitálása, a nevelők önismeretének és kompetencia-határainak a feltérképezése és kiterjesztése, kommunikációs és döntéshozási folyamatok gyakorlása, valamint tapasztalatcsere a Rákospalotai Leánynevelő intézet és a Dévai Szent Ferenc alapítvány munkatársai között.

A képzés végére 23 elkötelezett nevelő ment haza, akik közül volt, aki már a képzést követő napon, 8-10 órányi éjszakai buszutazást követően kipróbálta azokat az élménypedagógiai módszereket, amiket a képzésen sajátított el.

2016 márciusában a következő képzési blokkon, Szovátán megismerkedhetnek a nevelők speciális nevelési helyzetekkel, stressz-, és agressziókezeléssel, mélyebb élménypedagógia ismeretekkel és gyakorlatokkal valamint további outdoor tevékenységekkel – és azok alkalmazásával a nevelőotthoni fiatalok körében.